Nolleperioden är över och en normal vardag har börjat igen!

Tiden under nolleperioden har gått riktigt snabbt, det har både varit roligt, stressigt och massor att göra :) Men det har varit en mycket bra period, med mycket skoj.
'
Jag måste bara medela att jag inte kunnat smsa något på de två veckor som varit på grund av att jag råkat paja min mobils skärm så jag kan inte se sms eller ringa till någon så bra. Så jag lovar jag har inte glömt någon ;). Har beställt en ny mobil nu i dag och får den snart i dagarna om jag har tur.

I kväll blir det philm och massor av timmar att ta det lungt tills i morgon då skolan börjar igen =)

Idag är det förberedelser och gåträning =)

Under denna dag har det varit mycket regn och skratt =)

Vi har gjort klart nollehandboken och övat för introduktionen för "nollorna"( nya studenterna) på universitetet, så kul :) nu blir det fortsatt planering

Tredje dagen med förberedelser och föreläsningar.

inför nollep.

Idag har vi lyssnat och fått blivit uppdaterade angådene vad man ska göra om någon får ett anfall, skadar sig på något vis eller beter sig annorlunda. har nu ledigt fram till sju, tar det lungt och ska äta, sedan blir det tillbaka till skolan igen. I morgon blir det första dagen vi kommer att ha våra overoller =) Jippi!

Nolleperioden drar snart igång =)

Nu börjar förberedelserna för Nollep. det blir riktigt kul =). I morgon efter jobbet blir det massor att förberede och lika så på fredag. På lördag ska vi träffa de andra phösarna och börja välkommna nollorna till LTU.

Sedan på måndag startar det igång ordentligt :) På fredag ska jag även hinna med en underbar middag "sabbathmiddag". Det ska bli riktigt kul =) Det slutar ungefär nio, så efter det blir det hem och sy ännu mer ;)

Rättelse!! =) Ang. donation

Märkte att jag har krånglat till det med förklaringen ;)

Att bli donator innebär följande:

Den blivande donatorn kommer inom en tid att få hormonstimulering, i näsan samt spruta i magen. Någon man ska göra i två veckor..det beror på hur mycker hormoner man har innan.

När det är klart, ska en doktor föra in något (?) i magen, som jag har hört gör riktigt ont. Sedan ska de ta ut äggen som kommer varje månad. De ägg som har klarat sig kommer då att hamna i en annan kvinnas mage. Detta är liktspermdonation. Men man får inge betalt, eller dylikt som man får i till exempel Usa. Men det är för att man inte ska kunna "köpa barn".

Sedan så komme rdonatorn att hamna i en databas, där dens namn sov. står detta kommer finnas i cirka  70 år så att i fall barnet skulle vilja träffa sin bilogiska mamma i framtiden=)

Så hoppas de svarar snart :)

Donator?

Har börjat fundera på om jag ska bli donator för anra kvinnor som inte kan få barn. Har skickat och frågat och hoppas jag får det. Visst det skulle vara lute jobbigt med nållar och sånt, men ändå att kunna hjälpa någon annan att få deras önskan uppylld, det skulle jag gärna vilja göra. Jag kommer ändå inte få barn säkert fören jag är 27/28, det skulle därför inte göra något för mig ( bortsett från att det kan vara mycket smärtsamt) att hjälpa några männiksor.

Så jag hoppas jag inte är för ung bara..

Tandvärk och städning..

I dag har jag städat lite smått, kännde att det behövdes. Jag har även varit hos läkaren med uppföljning av min undersökning jag hade i måndags. Tyvärr kommer inte läkarna tillbaka fören den 25 augusti..inte alls kul.

Å på råga på allt har en till av mina visdomständer börjat komma upp så det gör riktigt ont, men men sånt är livet. Annars känns det som en riktig bra dag. Om två timmar kommer min sambo hem och då ska vi gå och träna igen =) Jag har varit lite lat och inte tränat något merän i måndags. Så det måste jag bättre mig på ;)

Ha en fortsatt trevlig fredag =)

Vad tiden går fort...

Det är redan augusti, och tiden går verkligen fort. Det är snart nolle p, och det är både spännande och roligt på samma gång.

Vad man blir glad =)

I dag på jobbet gick jag ut och fixat till med rea skyltarna, då kommer det fram en man till mig och säger att han har sett mig massor av gånger. Okey tänker jag och ler. Det han ville säga var att jag alltid ser så glad ut och trevlig och så funderade han om jag arbetade på doffi=) Vad gullig han var, han förgyllde min dag på jobbet :) hihi!!

"Illusionen om gud" av Rickard Dawkins

Tips på bok:

"Illusionen om gud" av Rickard Dawkins

Min syn om boken:

För mig är den bra, på grund av att man får en bra inblick över en sida av världen som jag  själv inte är så insatt i. I alla fall om man vill få en bra förståelse över ateismen.

Boken är inte huvudsaklig upprabbning av fakta om ateism, utan Dawkins tar upp frågan, hur ser männsikor på Gud? Vilka såkallade Gudar finns det? Varför låter vi samhället stötta religionsfriheten som trots allt kränker andra ??

Dawkins ger som sakt ett bra språkbud och det är lätt att sträckläsa den, själv trodde jag den skulle vara ännu mer kritisk, ( var lite nervös att läsa den ;) haha) Boken är till hög grad kritisk mot religioner i alla dess former. men främst försöker Dawkins komma fram till varför är det så, varför finns det så många motsättningar mellan de fundandamentalisterna och även mot europa?

Dawkins ger många färska och genomgripbara exempel där religionen har ett övertag av samhället. till exempel tar han upp Danmarks Muhammed bilder, mycket mer fakta sägas det än vad media tog upp.

han tar även upp vardagsord som, varför säger vi ett muslimsk/kristet barn? Hur kan man tala så? Vad inbegriper dess ord i egentligen i sann mening? Har vi vuxna rätt att "stämpla" barn till en tro som deras föräldrar har?

Läs den, så får du ett ännu bredare synsätt ;)

Luleåkalaset!!

Var helt okey, men det bästa var Winnerbäck, det är verkligen mysigt att stå och lyssna tillsammans med glatt folk och bra humör. Sambon å jag brukar annars, när vi inte ser honom live, sitta på balokongen och dricka en kopp kaffe och lyssna på Winnerbäck till solnedsgången



Har varit på Luleåkalaset i dag =)

...eller jag stod utanför grindarna ;) haha, allt slka ju betalas nu för tiden,,så det blev av att stå uanför och lyssna ;) Mer innanför grindarna blir det troligen i morgon när Lars Winnerbäck kommer jippi :)

RSS 2.0
http://lina86.blogg.se/linasslakt