Läste på expressen nyss..

..om Adam Lebowitz. Ush, jag ryser när jag läste om honom, han var läkare i Usa och hade utsatt hundratals barn för sexövergrepp. Det är sjukt, men det sjukare är att han var hiv-smittad och visste om det och överförde smittan till de stackars barnen. Han kommer att straffas med tjugo år, men det tycker jag är väldigt lågt för ett så hemstkt dåd som att begripa sig på barn. USA brukar vara hård i många fall, men detta blev ajg riktigt förånad att han inte fick längre fängelsestraff än vad han nu får. ..Även om lagen säger att sexövergrepp är ca 20 år.


Ännu en dag har gått..

oj, vad snabbt tiden går, hinner inte ens tänka fören en ny dag har gått. Har verkligen tagit en slappar dag i dag och det känns jätte skönt. Ha det gött!

Hej igen!

Nu har det gått ännu en helt ny dag, redan onsdag och tiden flyger i väg. Har varit på Ikea i Happaranda idag och det var jätte bra, fick hem massa bra saker. Ska gå och sov alldeles strax, men de e underbart att de e här.

Ha det så bra! hejdå!

Läsvärt: Mao - Den sanna historien

image3

Jag rekomenderar verkligen den här boken, den är riktig bra om man är intresserad av historia :). Boken tar upp Maos liv från han födds till ahn dör och visste ni att Mao var med i nationalisterna innan han verkliogen blev kommunist? Boken är ganska billig för att vara en så tjock bok, så läsa den!! REKOMENDERAS!!

Hej igen!

Snart kommer min mamma och hennes familj hem hit till Luleå, det ska bli fantastiskt kul, har inte sett dem på flera månader. Har börjat läsa boken om Mao, den är mycket intressant, men den har fått mig att fundera ännu mera än vanligt. Hur kunde någon som Mao kunna få en sådan makt? Han hade inte talans gåva eller någon charm att ta vara, tillskillnad mot tex. Hitler som ändå hade en talares gåva. Jag tycker det är intressant att kunna gämföra några av de största ledarna som har funnits, även om både Mao och Hitler tyvärr var av den typen att skapa många förödande ting, samt tagit död på så många människor. Men det är ändå intressant att läsa om dem, eftersom man får en större förståelse hur sådana människor kan använda så vidriga och onda ting för att skapa en sådan förödelse, bara för att få sin makt och syn fram. Det är hemskt, men man får heller inte glömma att se om på dagens ledare, många av dem är och kommer att förbli kanske inte lika, men med lika mycket onda avsikter som deras föregågnare. Se bara massgravarna i tex. Colombia där man funnit massgravar med flera 10.000 männsikor, som bara exempel. Ibland underar jag vad som får människor att göra detta mot andra människor. Eller mot djur, läste om en artikel i metro här om dagen. Blev helt förfärad när de skrev hur de plågade katter och hundar som skulle bli skinn till jackor osv. De plågade dem och tyvärr tog deras skinn när de levde. Ush vad arg man blir när man läser sådana hemska saker..ush.

Hej!

Det är sommar, sitter inne efter en lång mulen och tråkig sommardag, men jag ska inte klaga. Vi i luleå har haft mycket bättre väder än många i nedre Sverige och det måste man ju tacka och buga för ;) Men just nu sitter jag mest och tycker synd om mig själv!! Var ute på promenad i går i två timmar och brännde mig rejält. Ni skulle sett jag såg ut some en riktig röd kräfta hehe, men det börjar äntligen lägga sig och jag börjar få en riktig snygg färg ;) För att vara mig, som alltid blir röd!! Men vad har jag då tänkt att skriva i denna blogg?? Främst blir det nog tankar om historia, religion och så, men även andra funderingar om livet som kan komma upp när man sitter och funderar en molnig dag som denna.

Ha en fortsatt trevlig dag!! Mina föräldrar kommer upp hit till Norrbotten i morgon så det blir spännande. Ska även till docktorn, får väll se om det går bra ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
http://lina86.blogg.se/linasslakt