Fredag äntligen =)

det känns både bra och dåligt att ha sommar, det positiva är ju att man kan ta det lugnt och ta igen sig, men samtidigt försvinner det där att man vet att man måste studera..och att passa tider.

Jag har insett att mitt sommarjobb kommer inte börja fören i Juli, vad ska jag då hitta på? Som tur kommer mamma upp om tre veckor å hälsar på, sedan blir det av till London, och på hemvägen till Luleå kommer min kusin med upp, som jag hoppas :)

Men är det någon som har något bra tips på vad mankan göra? Äger vare sig körkort eller bil så det blir svårt att ta sig runt hät i Luleå :)

I kväll blir det bara att ta lungt, min pojkvän tentar pluggar och jag ska snart ta och laga mat =) Har lagat både äppel och rabbarber paj i dag, det blev riktigt lyckat :)

278464-93


Mini rabarberspaj =)

Mmmm varmamackor..

jag har nu fått en period då jag har fastnat på varma mackor, mm det e så gott de ;)

Hm, fick svar från jobbet....

Äntligen klar med Vg-uppgiften

Nu får det bära eller brista, men nu har jag skickat in den i alla fall =) Håll tummarna att det går bra :)

Jo, jag vet ..ska sova..;)

....tar bara lite tid att komma i säng

Ska gå och sova nu..

..har dragit ut på att gå och sova just nu..man vet att man har lite sovmorgon i morgon, ska upp till skolan vid tio..


Jag har suttit och släktforskat lite granna, men e riktig trött så bästa är att stänga av tvn och gå och bada...nice ;)

Natti natti

Skräckfilmen Bug

Såg denna film i dag, visst den var helt okey, men trodde den skulle vara läskig..den var mer en psykologisk triller..aja mer säger jag inte, då är det inge roligt för er som vill se den ;)

Av fem poäng får den nog en trea av mig i alla fall

Godmorgon världen =)

Sitter på skolan just nu och ska göra klart mina uppgifter :)

Vet ni det hände mig något underligt i morse, jag vaknade kvart över sju och ahde mobilen bredvid mig i sängen..sedan när jag vaknade ungefär tjugo i åtta var mobilen inte där. Så jag leta och leta och fann den på skrivbordet i vardagsrummet haha..

Vem ska ha rätt att få arbeta på Sveriges skolor?

Nu har jag gått och funderat på detta länge..vem har verkligen rätt att arbeta på de svenska skolorna? Någon som har pluggat i fem år eller någon som inte alls har någon pedagogisk erfarenhet?

Lärartidningarna har de senaste månaderan diskuterat om hur det kommer att se ut om de nämaste åren, ska eleverna få ha en obehörig lärare eller inte?

Själv anser jag att vi som studerar för att bli lärare ska ha rätt och förtur att få de platser som finns i sveriges skolor innan de som är obehöriga. Tyvärr sker det oftast av ekonomiska syften att rektorer anställer obeghöriga lärare pågrund av att de är billigare i drift. Men är det verkligen rätt? Ska inte vi utbilda framtidens medborgare? Inte kan vi göra det med obilldade lärare eller?

Jag tror att om sverige ska fortsätta ha en befolknig som har hög standard i skolan bör de få lärare som har ännu högre standard, eller hur? Vem vill bli lärd v någon som inte vare sig kankse har tillräcklig med kunskap eller har den didaktiska och pedagogiska förmågan som krävs för att ta hand om elever?

Det har även talas om att man ska börja införa ide för lärare, något som visar att man har studerat till detta, något som är mycket bra.

Självklart finns det obehöriga som säkert är jätte duktiga och som har arbetat länge, något som jag är medveten om.

Vad anser ni?

Storebror/Storasyster eller lillebror/lillesyster?

Nu har det gått debbat ganska länge om vem som kommer att utnilda sig eller inte. I undersökningen skriver de bl.a på expressen och aftonbladet att det är främst storebrorsor och storasystrar som utbildar sig. Varför det?

Borde kanske inte de yngre i skaran känna att de får press på sig om den äldre utbildar sig? Eller handlar det om att den äldre får en större press från föräldrarna? Men handlar det då inte mer än bara utbildning? Kärlek? osv.

Vad avgör om någon studerar vidare? kan det inte även röra vad föräldrarna jobbar som? Vad personen i fråga har för uppväxt? För åsikter?

Hm, tycker detta är intressant...ska bli kul att följa detta

Min drömresa till Israel

Just nu, eller det kanske jag inte kan säga...har haft denna tanke sedan jag var ungefär tretton att åka till israel. Nu tänker jag inte ge mig, nästa sommar eller jul, beroende på vad som är bäst tänker jag åka till Jerusalem =)

..nä nu ska jag fortsätta med pluggandet ;)

Sitter på skolan..

Just nu sitter jag på skolan och funderar över hur jag ska fortsätta med min teknikhistoria. Jag har beskrivit om hur tekniken har avrit för min morfars mormor coh sitter å funderar över hur jag ska skriva om min egen teknikhistoria.

Lite synd tycker jag att det är att det snart är sommar på ett sätt för jag tycker verkligen om ( inte alltid) att sitta på skolan med bra sällskap och något bra att skriva om ;)

Hej!

Som ni vet skrev jag igår angående droger på grund av att jag varit på drogutbildning. På grund av att vissa tog illa vid sig av att jag nämnde detta, så ber jag självklart om ursäkt.

Sverige-Slovenien fotboll

Har nyss kommit hem från en lång, men trevlig kväll =)

Var först på drogutbildning inför phösartiden i höst, intressant med informationen. Mycket nytt om till exempel nya droger som finns i Sverige och det som jag inte visste om var att det finns några droger som fortfarande är lagliga här i Sverige.

Nya droger som jag inte känt till innan och som nu börjar bli vanliga I Sverige är följande:

DXM:

från wikipedia skriver de följande:

Dextrometorfan (DXM, DM) är ett läkemedel som används i hostmedicin. DXM, vars kemiska summaformel är C18H25NO, har även utnyttjats som narkotika, och detta bruk har även lett till dödsfall bland missbrukare av preparatet.

DXM är en dissociativ drog, som liknar PCP och ketamin. På grund av dess kemiska struktur misstas DXM ofta för en opioid. Vid intag i berusningssyfte kan det, förutom hallucinationer, ge upphov till kramper, kräkningar, klåda, andningsstillestånd och medvetslöshet. Intag tillsammans med alkohol eller psykofarmaka ökar giftverkan och risken för dödsfall.[1] Från USA finns åtskilliga rapporter om DXM-relaterade dödsfall och hjärnskador. Dödsfall efter intag av DXM finns även rapporterat i Sverige.[1][2]

I juridisk mening är DXM för närvarande inte narkotikaklassat i Sverige.[3]

Kratom:

wikipedia skriver följande:

Det används för sina psykoaktiva egenskaper i dess ursprungsområden, men används även i andra världsdelar. Arbetare på fälten i Sydostasien tuggar bladen, ofta kontinuerligt under dagen för den domnande och stimulerande effekten. Andra metoder är att till expempel koka bladen för att göra en sorts te av dem. Det händer även att man låter detta te dunsta så det kvarstår en sorts tjära som man sedan sväljer. Kratom röks väldigt sällan, då det inte är en effektiv metod och förmodligen inte heller lika hälsosamt.

Kratom innehåller många aktiva substanser, bl. a. mitragynin (som man tidigare trodde var det primära aktiva ämnet), mitrafyllin och 7-hydroxymitragynin (vilket man nu tror är det huvudsakliga aktiva ämnet i växten).

Spice:

Vet att poliserna sade att detta är en drog som kommer att bli mycket populär..har ingen info om denna drog tyvärr.

Efter drogutbildningen blev det iväg till Stuk för att se fotbollen mellan Sverige och Slovenien, riktigt kul =)

Nu ska jag gå och se på tv och ta det lugnt..

Nu tänker jag inte ge mig..

Jag har nu väntat hur många år som helst, men eftersom det är många som inte vill att jag ska åka till Israel så har jag tyvärr varit snäll och medgörlig för att inte åka. Men nu tänker jag inte ge mig längre, det får väll bära eller brista men jag vill åka dit. Jag vill finna mig själv och vill åka dit.

Är det fel att vara ensam tjej för att åka till Israel? Även om Jerusalem är den tionde farligaste staden att besöka..

Någon som har något tipps??

Eurovision Song Contest 2008

Oj oj oj, visste väll att det skulle gå dåligt för Sverige, men inte så dåligt. Men Israel kom okey i alla fall, tyvärr inte bättre än jag hoppas. Men Grattis Ryssland :) Kul att de vann

Nästa år hoppas jag följande länder är med och ska komma långt:

Österrike - var inte med i år
Israel - hoppas jag är ännu bättre nästa år, men var mycket bra i år :)
Ryssland - om det fortsätter så här så får ni gärna komma med en till bra låt =)

Helgen!!

Äntligen kan jag ta mig tid och skriva, det har ju varit tomt ett tag. Jag slutade min vfu i fredags och det var riktigt härligt att få sluta även om det har avrit jätte roligt och berikande så tar det ju ändå musten ur en.

I fredags satt jag hela kvällen och sydde och sydde å sydde min overoll, ni får se den snart :) den blir riktigt snygg =)

i lördags jobbade jag och sedan var jag på middag (phösarsittning). Det var två rättersmiddag, varmrätten var grillad kyckling med potatiskaka och till efterrätt var det kladdkaka med chokladkaka. Visst det var helt okey, men inte värt 120 kronor. Man åt inge innan eftersom man tänkte att det skulle vara mycket mat..men nä man fick knappt någon mat alls och grädden som var till kladdkakan var brukgrädde.aja men kul var det med all gyckel :)

Jag kom inte hem fören två, men var helt slut. Bästa med att gå hem så sent är ju ändå att göra varma mackor..mmm det var verkligen gott =) I dag vaknade jag och min pojkvän två..sedan har jag bara tagit det lugnt, handlat..köpte jordgubbar i dag mmm :) vad gott, har äntligen skrivit klart vfu-saken..sedan orkade jag inte göra något mer..tänkte fortsätta med uppsattsen i morgon.

Rekomenderar i dag: Jordgubbar med vaniljglass mmm

Vad händer annars?

I morgon ska vi redovisa vår vfu-rapport
Hämta phösar mössan på Bokus
Bli vampyr ;)
...och fortsätta ta det lungt :)


..föresten har ni börjat se den nya serien "Moonligt" som började i dag klockan 19.00? den verkar vara riktigt bra :)

278464-90


Eurovision Song Contest 2008

Jag håller tummarna för Israel som jag lltid gör =) Israel har en jätte fin låt i år :) Det tråkiga är att österrike inte är med i år =(

Har lyckats stukat foten när jag dansade arobics..suck

Nu ska jag gå och sova

Andra avenyn avsnitt 102

Uh..jag har följt andra anevyn varje vecka och nu tycker jag det är riktigt hemskt, håkon våldtar igen, ush och de snackade om att han hade blivit förlåten och slutat, men ett nej är alltid ett nej

Äntligen !!!

Äntligen blir man av med de två rapporterna, nu är båda godkända :) jippi

Idag blev jag kallad för mamma..

Min fjärde dag på praktiken:

På morgonen hade vi samling som vanligt och det känns som en bra start med lugn musik =)Efter arbetet med eleverna hade vi rast. När vi kom till skolplanen, fanns det små barn där, de minsta borde ha varit ett eller två år gamla..så söta

det första som händer när vi kommer ( jag å jonna å fröknarna) är att en liten söt pojke kommer fram och krama mig..nämen tänkte jag avd gulligt. Men så börjar han gråta och jag förstod inte varför..så jag lämande honom till fröknarna och fortsatte att gå,.då följde han efter och sade mammma...men jag avr ju inte hans mamma..så jag fick gå från rasten för att han började gråta stakarn..

det visade sig att jag var visst väldigt lik hans mamma så ahn trodde att jag var hans mamma..stakarn

Klarade tentan!!

Jippi, fick ett e-mail att kjag klarade tentan..nu ska det bli spännande att se hur lyckat det blev ;)

Tisdag!!

Haft massor av att göra i dag, det mesta av detta handlar sjäkvklart om skolan. Men å ena sidan handlar det om per personliga funderingar. Eftersom jag släktforskar finns ju mina när och kära i mina tankar väldigt ofta och det gör ju att man funderar över hur de har det. Vad har hänt med dem osv. Tänk avd kul det skulle få vara att få möta kusinerna en dag :)

Uh vad jag känner mig hattig idag..=(

Nu har jag skickat in å sakt att jag inte har tid att arbeta på fredag, på grund av att jag inte känner att jag hinner.

Fick tillsut ett svar och då säger han att jag kan jobba antigen den 15 maj eller den 17 och den 17:e e en lördag så de e ju bra.

Men lite pittig e jag i magen, denna fredag är det sittning och i så fall skulle jag ha serverat..jippi =) slipper det nu ;) tycker det e lite läskit att servera..
hoppas å hoppas att det inte är någon servering på lördagen den 17 may...vill inte det

hoppas hoppas...

nu ska ta å äta :)

Jag är nästan en boknörd ;)


Nu börjar jag tröttna..

Förra söndagen fick jag ett sms av spanjoren X, i dag har jag fått ett nytt sms där han frågar om jag vill se film med honom...uhhh säger jag bara. Jag kan ju inte ta å se film med honom, när jag vet att han bara är på och att jag har pojkvän..

jag har inte uppmuntrat eller sakt något till honom, efter att jag sade åt homom att jag ahr pojkvän och att han skall sluta. Hjälp mig, hur skall jag göra? Ska jag svara på hans sms eller inte?

Vad tycker ni?

Vad skönt med en vårfin söndag =)

I dag har jag sovit riktigt länge, det har man inte gjort på flera veckor så det var skönt. I dag blir det mest att ta det lungt, började i fredags att läsa boken "vad hände på vägen till Damaskus? - på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret" av Lena Einhorn. Den boken ajg jag verkligen rekomendera, i fall man är intresserad som jag av historia och religion. Boken visar olika exempel på liknande messiasfall, samt berör frågan Fanns verkligen Jesus? Mycket bra

Köpte jätte snygga skor i går, behövde verkligen ett par skor. I går kväll gick jag å provade dem och kom fram till varför jag sliter ut mina skor så snabbt, jag ahr märkt att jag alltid lyckas slita på dem på grund av att jag går på sidan av skorna..diskuterade detta med mamma, eftersom det känns dumt att köpa så dyra skor å slita på samma ställe igen. Då kom vi fram till, dumt nog att jag har ett ganska stort hålfot och det kan vara det som är orsaken, jag behöver skaffa hålfotsinlägg =)

Äntligen klar med sista komplieringen jippi!!!

Har suttit med basgruppen sedan nio..tyvärr råkade jag komma försent på grund av att jag var dum nog att jag skulle leta efter mina vårskor tio minuter innan ja skulle gå till skolan. haha, ibland är man lite osmart ;)

ialla fall så kom jag ganska i tid i alla fall ;) vi blev klara med rapporten, jippi å jonna var snäll som läste igenom min analysen, så hon sa att den var bra, hoppas det räcker för att få godkänt

Fick avi på posten, så jag gissar, att det antigen är min bok om tsar Nikolaj II, eller min klänning jag beställt från HongKong eller så e det brev från mitt älskade Österrike

på min lite dåliga tyska skriver jag följande ;)

"Ich mag Österreich sehr musch weil sein mein Vaterland"

Mycket har hänt efter det senaste inlägget..

Jag har verkligen haft hur mycket som helst att göra..

Förrförra fredagen var jag på parmiddag, men min pojkvän å tre par till. Det var nervöst, men jätte kul. Jag å min pojkvän skulle ta med förrät, så jag gjorde snittar. Det blev riktigt lyckat =). Fast när jag skulle gå iväg med dem, med platsfolie på, började det verkligen blåsa upp..så plasten höll inte kvar länge hihi. När jag väl var där, visade det sig att den ena killen som var där kom från Västeås, och det visade sig till och med att jag hade gått i samma estetiska klas som honom på gymnasiet. Världen är verkligen liten ibland =)

Minns inte vilken ordningföljd, men jag hann ju till å med arbeta på kåresturangen , för att provjobba inför nolleperioden. Detta var jätte kul, men jätte nervöst.

Under förra veckan, har det bara varit tenta plugg..uh, jo å seminarium på "Vete, vapen och virus" Jag ahr tänkt att köpa kollaps = alltså inte kallops haha ;)

Sedan hade jag tenta i måndags, det gick som sakt sudär..antigen är läraren jätte snäll å amn lyckas förklara sig så får man godkänt, eller så måste man göra om..men snälla håll tummarna behöver klara tentan, i alla fall godkänt =)

I går var det valborg, vi missade brasan, det var synd, tur e de ju att den är varje år =) men det var kul i alla fall, =) tjerna å killarna var samlade så det var kul..tyvärr lyckades jag bli för full hade inte druckit på två månader :) duktikt av en alkolist som mig ;) haha

Vaknade vid ett i dag, har alldrig haft en sådan baksmälla som jag hade idag. Sedan var det bara march upp. En söt pojkvän fixade frukost till mig, sedan var det bara att fara till skolan och sätta sig med intervjuvanalysen. Hm, hoppas man lyckas med den i alla fall.

Satt med den till ungefär halv sex, sedan så hade vi besök =) Mycket tervligt, då grillade vi och gjorde ungsgrillad ( egen hemmagjord) klyftpotatis mm med timjan. Vad underbart gott, efterrätt blev apelsin, chocklad och vanilj glass med massor av chockladsås och strössel =) Smaskens

Nä nu ska jag snart gå och sova, min hals mår fortfarande inte bra, men hostan börjar försvinna i alla fall jippi

I morgon är det grupparbete och då ska vi bli färdiga med det =) Ska bli skönt att slippa tänka på inlämningar i några dagar innan nästa kurs börjar

Natti natti på er =)

RSS 2.0
http://lina86.blogg.se/linasslakt